lauantai 29. marraskuuta 2008

ne alapään jutut

No niin rakkaat kansalaiset. Pikkujouluaika on parhaimmillaan, tonttulakit vilkkuvat pimeydessä ja uusi kulta löytyy mitä oudoimmastakin paikasta. Hätäkeskuspäivystäjää ei kuitenkaan kannata yrittää iskeä...

* "Ei mulla muuta, mutta miten sun klitoris voi? Onko se märkä?" (ja hirveä nuorten miesten räkätys taustalla)

* "Tulisitko sä vähä auttaan mua, kun mä en ole harrastanu seksiä tosi pitkään aikaan...?". Ja mikäli päivystäjä ei suoraan tämän seurauksena laita linjaa poikki vaan tunnollisesti hampaita kiristäen kysyy varmistaen: "Onko sulla joku hätä?", niin vastaus voi kuulua esim: "ootkosä minkä näköinen, sä kuulostat ihan isotissiseltä blondilta...". Viimeistään tässä vaiheessa puhelu tietenkin lopetetaan.

Nämä iskulauseet voivat ehkä toimia työpaikan pikkujoulujen pikkutunneilla, mutta eivät lämmitä kiireisen päivystäjän sydäntä. Itse asiassa päinvastoin, kumma kyllä.

Päivystäjiä eivät myöskään kiinnosta muut aspektit seksielämästänne, kuten esim.

* "Ettekö te helvetti voi tehä jotain kun täällä on tenavia joka puolella!". "Siis mitä?". "Täällä ei oo käytetty kondoomia, tenavia tulee joka kolosta."

* Mieshenkilö: "Mä olin eilen pojan kanssa sängyssä ja nyt me mennään kihloihin ja muutetaan yhteen, eiks oo hienoa". "Todella hienoa, lopetetaanpa puhelu".

Joskin on tilanteita jolloin voi olla pakko soittaa hätäkeskukseen kyseisten asioiden tiimoilta. Kuten erinäiset esineet erinäisissä ihmisruumiin onkaloissa. Ihme kyllä nämä ihmiset ovat yleensä kovin noloja, eivätkä edes halua kertoa miten se schampoopullo joutui juuri anukseen. Nämä ovat itse asiassa aika herkkua päivystäjille, kaikessa erilaisuudessaan ja arkaluontoisuudessaan. Kukaan ei tietenkään naura osallisille, lähinnä voidaan tirskahtaa tilanteelle ja sen absurdisuudelle ja antaa tapauksen lämmittää mieltä lopun työvuoron. Tällaiset tehtävät tuovat valoa päivystystyöhön, hieman tilannekomiikkaa, hieman uutta energiaa.

Kuten esim. nuori mies, joka soitti hyvin vaivalloisena ja kertoi, että hänellä on ongelma. "Mikä ongelma?". "No.... meillä oli tässä pikku juttu ja... tää on vähä noloa...". "Kerro nyt vaan". Pienen jankkailun jälkeen tilanne selviää kaikessa epäseksikkyydessään: asunnossa on neljä ihmistä, kolme miestä ja yksi nainen. Nainen, tai oikeastaan nuori tyttö, on käsiraudoilla kiinni sängynpäädyssä ja nyt avain on kateissa. Tässäpä dilemma. Miehet ovat etsineet joka paikasta eikä sitä löydy mistään, heillä on todellakin keinot vähissä, ideana hätäkeskuksen soitolle oli se, että raudat ovat aitoa värkkiä, eli esim. partion avaimet pitäisi sopia kyseiseen lukkoon. En kysy tarkemmin mitä he ovat siellä tehneet, kovasti kyllä tekee mieli, tietenkin, olenhan päivystäjä, uteliaampi kuin 7 päivää lehti.
"Oletteko rynkyttäneet niitä kunnolla?". "Hei tää sanoo et pitää rynkyttää oikein kunnolla!". Nainen taustalta: "Ei, ei mua on rynkytetty ihan tarpeeks!!". (autsh, väärä sananvalinta päivystäjältä...). "Ei kun mä tarkoitin niitä rautoja, oletteko yrittäny saada sitä lukkoa auki kaikin keinoin....?".

Lopputulos on, että paikalle menee poliisipartio pelastamaan neitosen hädästä, paikalla olevat miehet lupaavat peittää naisen alastomuuden peitolla ja varmistan vielä ihan varmuuden vuoksi naisen iän. Hän on 19v. Täysi-ikäinen siis. Hyvä näin.

Hyvää pikkujoulua kaikille, nauttikaa olostanne, mutta katsokaakin, etteivät sänkypuuhat johda viranomaisten paikalletuloon, tai jos näin käy, yrittäkää olla niin raflaavia kuin vain mahdollista, kiitos, :).

11 kommenttia:

Peikko kirjoitti...

Sitten on vielä ne jutut, joissa kanssaihminen soittaa ja ilmoittaa uimarannalla olevasta, epäilyttävästä autosta. Joku kollega muistaakseni laittoi partion paikalle tarkastamaan autoa, ja tehtävää suorittaessaan partio kommentoi: "Siellä harrastettiin kauniita asioita.."

päivystäjä kirjoitti...

Heh, tuo on todellinen klassikko, juu. Huurussa olevia ikkunoita, outoa liikehdintää jne. Ja sitten joku vielä soittaa ja pyytää poliisia tarkistamaan, "ettei olis mitään rikollista käynnissä...". Jos itselleni sattuu tuollainen puhelu, niin varmasti laitan partion paikalle, ihan piruttain, ;). Kiva muuten kun tuli kommentteja!

sohvi kirjoitti...

Voi itku millaisella urpoilulla hätäkeskustakin pommitetaan... No, meitä onpi moneen junaan. Roisi huumorintaju on varmasti työporukassa tarpeen :). Sinulla on kyllä muutenkin sana mainiosti hallussa!

Pikapikaa kirjoitti...

Juu, näistä alapään jutuista ja eritteistä. Tiettyyn aikaan viikosta ja vuorokaudesta aktivoituu tietyt soittajat... "Mulla on kakkahätä, tulkaa pyyhkiin.." ja tätä tulee sitten tuutintäydeltä kymmeniä puheluita. Ihanaa.

Anonyymi kirjoitti...

Lienekkö samoja rautoja käytetyn minunkin puhelussa kun tarvittiin apua lukkojen availussa. Tälläkertaa raudoitettu ei ollut kiinni missään, vain kädet nipussa. Siispä heittäydyn "mä en tajuu"-moodille ja kysyin että "Niin, onko tämä nainen siis karannut poliiseilta vai miksi on raudoissa?" Vastaus tuli että leikkihommissa ollan oltu ja apua kaivattaisiin. Siispä ohjasin pariskunnan lähimmän poliisin päivystykseen, avain kun kuulemma passasi lukkoon...

Anonyymi kirjoitti...

Kuulkaas arvon päivystäjät, olen kerran uinut pintapelastuspuvussa eräiselle saaren rantakivikolle, jossa veneilijän ilmoituksen mukaan "makasi joku" - no kyllähän siellä makasi - jotkut - ja voitte arvata sekä allekirjoittaneen, että tämän nuoren pariskunnan ilmeitä kauniissa elokuisessa auringonlaskussa kun merestä nousee mies maski ja snorkkeli päässä sukelluspuvussa ja toivottaa erittäin hyvää illanjatkoa ja painuu takaisin veteen. Mielellään olisin painunut vielä syvemmälle kuin perusvarusteeni olisi antanut myöden.

Pelastaja

päivystäjä kirjoitti...

Hyvä pelastaja, mukava kuulla tarina myös pelastuspuolelta, :). Tuo on varmaan ollut sellainen tapaus, jossa veneilijä on ajanut ohi, ilmoittaa parin km päästä ja kertoo, ettei itse voi mennä takaisin katsomaan tarkemmin. Eli eikun kalusto tarkistamaan kun ei ole muita tietoja. Siellä voi olla se hätätilapotilas tai sitten pariskunta viettämässä hellää hetkeä. Voi kun meillä olisi se kristallipallo käytössä..... ;).

Pelastaja kirjoitti...

Niin huolimatta tästäkin uintireissusta, joka kieltämättä on jäänyt mieleeni (varsin hyvänä muistona) kiitän teidän toimintaa ja ennen kaikkea toivotan pitkää ikää tälle blogille. Ei ole koskaan ennen ollut näin hauskaa aina työvuoron alkaessa kuin nyt, kun olen lukenut tarinoitasi :)

Kristallipalloa joululahjaksi kaikkiin hätäkeskuksiin toivoen

Pelastaja

päivystäjä kirjoitti...

Kiitos, sitä jäämme toivomaan (kristallista palloa siis). Ja näköpuhelin säästäisi monelta vaivalta. Odotetaan vaan sitä tekniikan kehittymistä.... Mukavaa, että tekstini voi piristää jonkun työarkea, eivät siis mene hukkaan, :). Kiva myöskin, että kenttählökuntaa on löytänyt tiensä tänne, myös kommentein, antaa vähän enemmän lihaa luiden ympärille. Jatketaan, ja yritetään hälyttää oikeita yksiköitä, ;).

Pikapikaa kirjoitti...

Pelastajan tarina ;o) Aih...

Mutta tuli näistä alapään jutuista vielä mieleen syyskuinen yövuoro ja eräs mieleen painunut puhelu.

Päihtynyt rouva/neiti soitteli ja pyysi ambulanssia. Kun kyselin että mikä hätänä niin kieltäytyi ehdottomasti kertomasta. Itselleen kuitenkin apua halusi.

Kertoi olevansa IHAN "hullu kun pullosta tullu".. Aikani tentattuani sain kuitenkin naisen avautumaan. Kohtuu selväpäiseltä hän loppujen lopuksi kuulosti, mutta ilmeisesti oli hieman "hämärämpi" hetki ollut jossain vaiheessa ;o)

Oli saanut sitten kertakäyttöparkahöylän työnnettyä "sinne" ja syvälle, eli emättimeen. Ja yrityksistä huolimatta se ei suostunut sieltä pois tulemaan. Ei pystynyt kertomaan miksi hän sen sinne oli työntänyt, vetosi vaan seinähulluuteensa.

Noh. Apua laitoin. Koodia mietin ja naurahdusten saattelemana hälyttelin lanssia paikalle. "Vamma, muu, mekaaninen.." aiheutti myös pientä "hymistelyä" lanssipojjissa. Samalla koodilla myös kuljetus.

Mitä tästä opimme?? ÄLÄ herrantähden työnnä mitään "sinne" =o)

Ninny kirjoitti...

"Ei mulla muuta, mutta miten sun klitoris voi?"
"No itse asiassa se lähti viikko sitten hakemaan kioskilta tupakkaa eikä ole sen jälkeen näkyny. Pitäisköhän tässä jo alkaa huolestua?"