tiistai 9. joulukuuta 2008

ei päätä eikä häntää

Koen tänään tarvetta rentoutua hieman, löysätä kauluspaidan nappeja, hitto, jopa heittää naiskrakan lähimpään nurkkaan! Virka-asusäännösten mukaiset korotkin hiertävät ja saavat tarkasti denierilleen sääntöjen mukaan mitoitetut sukkahousut reikiintymään. Ja hamekin on liian lyhyt, kokonaiset 2mm. On se niin hieno homma kun ministeriön virkamiehillä on aikaa määritellä näitä toiminnalle tärkeitä asioita, oikein sivukaupalla. Päivystäjien määrästä viis. Kunhan virkapukusäännökset ovat kunnossa, niin pysyy laivan köli oikealla reitillä. Näin ministeriö-logiikalla. Ehkä minun pitää kouluttautua lisää, jotta ymmärtäisin näitä korkeasti sliipattuja virkamiesaivoja.
Mutta jotta taas päästään oikeille teille, eli niihin turhuuksiin, niin tässä teille päätöntä häntää. Älkää kysytkö, mitä nämä ovat, koska minulla ei todellakaan ole mitään hajua.

* "Hätäkeskus." "Sotatilalakien mukainen ohjesääntökutsunta." "Anteeks mitä?" "[kunnan nimi]:lla on sotatila, tullut numerokutsunta, minne pitää ryhmittäytyä?" "Siis mitä..." Tässä lyö kyllä päivystäjällä täysin tyhjää, tosin niin ilmeisesti ilmoittajallakin. "Olen tullut Kuopiosta [kunnan nimi]:lle..." Päivystäjä löytää vihdoinkin sanottavaa ja täräyttää epäluuloisesti naurahtaen: "Ei [kunnan nimi]:lla mitään sotatilaa ole..." "Siis mikä hätäkeskus tämä on, joka ei tiedä mitään!? Voitko yhdistää ******** laivastotukikohtaan?"

Pssst.... Puijo, pitäkää ne omat hullut siellä Savon maalla, kiitos.... ;).

* "Hätäkeskus." "Joku on ostanut mun luottokortilla kaks taisteluhelikopteria, mut ei se haittaa koska omistan pari öljy-yhtiötä Amerikasta", ja lyö luurin päivystäjän korvaan. Mikä oli tällä kertaa hyvä homma.

* "Saisinko mansikka-eskimoon?"

* "Hätäkeskus." "Koivisto on kusipää!" "Anteeksi mitä?" "Se vedätti Suomen kansaa, möi meidät Venäjälle! Vittu!" Katkaistu päivystäjän toimesta.

* "Hätäkeskus." "Mä en kestä tätä enää..." "Mikä siellä on hätänä?" "No kun persettä kirvelee niin saatanasti." "Ja miksi näin?" "No koska olen paskonut alleni, näin suomeksi sanottuna, haisee ihan perkeleesti." "Vai niin, olis varmaan sitten aika ruveta pyyhkimään."

* "Hätäkeskus." "Mä oon vitun kännissä." "Nii-in, mikä siellä on hätänä?" "Ei oikeastaan mikään, anna vaan olla, mä oon vaan vitun kännissä."

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nää on niin jokapäiväisiä... Tästä maasta on kuri karannut johonkin jumalattoman kauas.

Kiitos hyvästä blogista! :)

Kollega.

Anonyymi kirjoitti...

*nauraa vedet silmissä*
Kiitos jälleen kerran synkän päivän pelastamisesta!

Anonyymi kirjoitti...

Hetkinen. Jotain kehitystä on tapahtunut. En ainakaan löytänyt HAO 62:sta enää kohtaa, jonka mukaan sukkahousut olisi vaihdettava toisiin iltajuhlissa kellon lyötyä 18.00... ;)

Jatkakaa. Lepo.

Rusakko kirjoitti...

Ensinnäkin kitokset ihanan piristävästä blogista!!

Ja kyllä jaksaa ihmetyttää nuo ihmiset , jotka soittelvat kaikkea kökköä sinne teille!!

Itse olen jotenkin kasvanut siihen , että hätänumeroon soitetaan ,kun on oikea hätä ja sillonkin miettii, että onko se nyt tarpeeksi suuri hätä.... Enkä nyt puhu vessahädästä :))

päivystäjä kirjoitti...

"Hetkinen. Jotain kehitystä on tapahtunut. En ainakaan löytänyt HAO 62:sta enää kohtaa, jonka mukaan sukkahousut olisi vaihdettava toisiin iltajuhlissa kellon lyötyä 18.00... ;)"

Älä... oonko mä nyt turhaan hamstrannut tallit täyteen oikeanlaisia sukkiksia niitä viikottaisia illanviettoja varten...? Rikoit täydellisen varustautumiseni, omistautumiseni tälle pilkun-nuss... anteeksi, pilkunviilaajien kirjoittamalle ohjeelle. Kaikki siis turhaa... *huokaus*

Anonyymi kirjoitti...

Meillä tuota naiskrakaa sanotaan lirpattimeksi.. :) Ja kiitos edelleen hyvistä jutuistasi, jotka ovat valitettavasti myös allekirjoittaneen arkea..

Anonyymi kirjoitti...

"Rikoit täydellisen varustautumiseni, omistautumiseni tälle pilkun-nuss... anteeksi, pilkunviilaajien kirjoittamalle ohjeelle. Kaikki siis turhaa... *huokaus*"

Olen pahoillani särkemästäni illuusiosta... ;(

Anonyymi kirjoitti...

Minkä ihmeen takia teillä häke-päivystäjillä pitää olla virka-asut? Työnne kuitenkin teette "luolassa" ja vain puhelin yhdistää teidät kulloiseenkin asiakkaaseen.
Hemmetin hyvä blogi ja mukavasti tuntuu saaneen lukijakuntaa...

päivystäjä kirjoitti...

"Minkä ihmeen takia teillä häke-päivystäjillä pitää olla virka-asut? Työnne kuitenkin teette "luolassa" ja vain puhelin yhdistää teidät kulloiseenkin asiakkaaseen."

Hyvä kysymys. No, varmaan ensinnäkin siksi, että olemme valtion palveluksessa. Itse asiassa meillä on kaksi erilaista virka-pukua, varsinainen sellainen, johon kuuluu:
* ns. pomppa, eli kommarityylinen "tuplarivinapit", ulkotakki
* naisilla suikka sekä villahattu, miehillä koppalakki sekä karvalakki
* Takki, naisilla vaihtoehtona myös liivi
* suorat housut/hame
* paita

Ja sitten on päivystysasu, jota käytetään muulloin kuin virka-aikana, ja siihen kuuluu rennot housut, pikeepaita ja fleece.

Täytyy itse myöntää, että pidän siitä, että henkilökunnalla on yhtenäinen ilme, vaikka esim. pompasta voidaan olla montaa mieltä... :). Tosi on, että harvoin päivystäjiä päästetään ns. ihmisten ilmoille, milloin pitäisi pynttäytyä. Mutta vaikka ollaan "luolassa" niin ollaan viranomaisia, ja tietty look kuuluu asiaan. Tulisi hieman amatöörimäinen olo, mikäli salissa istuttaisiin omissa kulahtaneissa verkkareissa keskellä viikonpäivää.

Täytyypä yrittää laittaa kuvia vaatteista tänne kun saan houkuteltua työkaverin olemaan valokuvaaja, opitte ainakin tunnistamaan päivystäjän, mikäli sellainen sattuu karkaamaan luolasta, :).

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa lukasta vaikka Hellusta se uusin virkapukusääntö. Enää ei tosiaankaan tarvitse tuota kaulustapaita hässäkkää pitää virka-aikanakaan vaan saa käyttä päivystysasua vaikka koko ajan.

Asusteiden keskenään "sotkeminen" on tosin kielletty, eli jos puet virkapuvun päälle niin päivystys fleeceä ei saisi siihen päälle vetäistä lämpimikseen... tms.

Meillä ainakin tuo uusi virkapukusääntö on "ratifioitu" eli on käytössä ja sitä myös sovelletaan kiitettävästi! =)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan älyttömän hyvän blogin oot keksinyt! tässä sellaista laajentamisehdotusta, et olis mukava saada enemmänkin näitä tarinoita myös muilta saman alan ihmisiltä :D

Anonyymi kirjoitti...

Olen usein miettinyt, miksi ihmeessä hälytyssentraaleissa on niin tiukat virka-asusäädökset, kun eihän teitä juuri kukaan koskaa näe. Sen ymmärrän, että kaapu on, jotta kun lähtee mualimalle, voi sitten patsastella, mutta normi työvuorossa en jaksa ymmärtää, miksi pitää olla korkokenkä ja hame. Se reiden näkyminen ei lämmitä muuta kuin esimiestä ja häiritsee puhelua, kun pitää kiskoa hametta alemma. Sinällään on tietysti hyvä, ettei töihin lähtiessä tarvitse miettiä, mitä laittaa päälle...

Sen sijaan siitä yöfleecestä olen semikateellinen, miksei sairaaloihinkin saisi samanlaisia? Talvella kun potilas jää tarinoimaan hetkeksi liukuoven väliin vastaan tuleen naapurin kanssa on seuraavan tunnin ajan aula yhtä suurta pakastinarkkua.

Anonyymi kirjoitti...

Sitten ovat vielä nämä "saatanan kommunisti..", "venäjän mafia on laittanut pommijunan kohti helsinkiä..", "toimittaja täällä, olette huomenna etusivulla..." ja kaikki muut iki-ihanat vakioasiakkaat.

päivystäjä kirjoitti...

"Kannattaa lukasta vaikka Hellusta se uusin virkapukusääntö. Enää ei tosiaankaan tarvitse tuota kaulustapaita hässäkkää pitää virka-aikanakaan vaan saa käyttä päivystysasua vaikka koko ajan."

Noniin... luin, tajusin ja hämmästyin. Kukaan meidän häkestä ei ole tätä tiennyt, siis salin puolella. Tuleepi tähänkin nyt muutos kun pistetään maili pyörimään. Sait aikaan yhden salillisen iloisia päivystäjiä, jotka toki vihastuivat jälleen kerran siitä, ettei "jotkut" ihmiset kerro meille mistään muutoksista. Näin meillä.

päivystäjä kirjoitti...

"Sitten ovat vielä nämä "saatanan kommunisti..", "venäjän mafia on laittanut pommijunan kohti helsinkiä..", "toimittaja täällä, olette huomenna etusivulla..." ja kaikki muut iki-ihanat vakioasiakkaat."

Taitaapi Peikko olla samassa häkessä töissä kun minä, kummasti ovat nuo kaikki yo. mainitut vakioasiakkaat tuttuja, ;).

Anonyymi kirjoitti...

Ja nyt vasta kerrotte ettei sitä kauluspaitaa tartte pitää!!! Eipä siis meilläkään tieto kulje...

Suuret kiitokset mahtavasta blogista:) Erinomaista antia ovat mielestäni nämä kommentit. Toivottavasti tänne eksyisi paljon kansalaisia!

Olisi kiva kuulla lisää juttua "ohiajajista", jotka saavat koko trion liikkeelle, ja yleensä aiheetta. Tätäkin kirjoittaessani tuli juuri vastaava soitto... Saavat vaan niin veren kiehumaan! Olisivat mieluummin soittamatta, jolleivät aio tehdä asian hyväksi mitään...

Ja nyt selitin soittajalle miksen ota rikosilmoitusta vastaan...

Tää on niin tätä;)
Jaksamista kollegat!

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys "bloggaajakollega"! :-) Aivan ilmiömäisen loistavia ja hauskoja tekstejä, ja siinä palautuu mukavasti (?) mieleen myös vanhat ajat paikallisesta (sama kylä kuin sinullakin) kuntahäkestä. Keep up the good work! :-)

Stende, aka Väsynyt Lanssari

Anonyymi kirjoitti...

Mua kiinnostaa, kuinka monta tyyppiä teillä on duunissa samaan aikaan? Onko vuorokaudenajalla suuri merkitys?

päivystäjä kirjoitti...

"Mua kiinnostaa, kuinka monta tyyppiä teillä on duunissa samaan aikaan? Onko vuorokaudenajalla suuri merkitys?"

Niin vuorokaudenajalla kuin myös viikonpäivällä on merkitys. Jokaisella keskuksella on oma määritelty minimivahvuus viikon jokaiselle päivälle ja tunnille. Meillä ne on arkipäivänä 1+7, yöllä 1+5 sekä viikonloppuöisin 1+8.
Tällä hetkellä meidän pulju pyörii vahvuudella 1+9. Klo 23:n jälkeen määrä pienenee kolmella.

Juhlapyhät ovat taas sitten eri jutt, esim. juhannus ja uusivuosi. Silloin on kaikki pöydät miehitetty, niitä löytyy esim. meiltä 14.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan loistavaa :)

Oikein sydäntä lämmittää kuulla, että myös muilla hallinnonaloilla on vihreänveran ääressä laaditut virkapuhuohjeet...

T: Kiroilevaa siiltä muistuttavan luolasmurffin kanssa onnellisessa avioliitossa elävä kurkkusalaattia kantava, metsänkätköissä viihtyvä koirafriikki kapiukko ;)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan loistavia. Kyllä 112:sen rinnalle pitää saada näitä tapauksia varten oma pulinalinja.

Anonyymi kirjoitti...

Pikaista tietoa pyytäen.. tulevaisuuttani ajatellen; mikä se virallinen päivän asu nyt sitten on, sillä tämä ei yksinkertaisesti saa jalkaansa sukkahousuja - ei vaikka maksettaisi mitä...aaaAAAArgh. :D

Anonyymi kirjoitti...

Herännyt tiikeri etsii saalistaan. Kiinnostunut, hyökkääjistä jotka kävivät reviirilläni. Yrittivät aiheuttaa vakavia vaurioita hapitukselleni. Luvatta metsästävät saatava kuriin vaikka mikä olisi. Aiheuttavat suuria kannanvaihteluita piirissä. En tykkää sellaisesta. Pari on sortunut omaan näppäryyteensä, mutta herännyt tiikeri on saanut heistä vainun. En tykkää semmoisesta että hyökätään takaa. Kuin varas. Virnu

Anonyymi kirjoitti...

Tää on niin jokapäiväistä... Sukkahousut voi mennä vahingossa väärinpäin. Ei ole kysymys teistä vaan niistä toisista. Laita sukkahousut takas oikein. Minä olen totta.

Anonyymi kirjoitti...

Tää kommentti tulee pahasti "myöhässä", mutta itse olen toimistotöissä ja pukeudun rennosti yli-isoon huppariin, ylileveisiin housuihin, paksupohjaisiin lenkkareihin ja kirkkaanvärisiin T-paitoihin. Naamaan vedän joko hurjat kajalit tai sitten glitteriä. Olen vähän massasta poikkeava pukeutumiseni suhteen... heh. Ei pahalla, mutta en ikinä pistäisi jakkupukuja tai muita työnantajan käskystä. Toistaiseksi olen sellaiset työpaikat onnistunut välttämään =) Toki kaikki ammatit ja ammattiasut saa multa respectiä.