maanantai 1. joulukuuta 2008

ulko-ovia

Viikonloppu on ohitse ja uusi viikko alkanut. Kännisoitot vähenevät selvästi, vaikka suurkuluttajat pitävät lippua korkealla oli mikä viikonpäivä tahansa. Mutta tavalliset kansalaiset, selvinpäin olevat, minkälaisia huolia heillä on, mitkä asiat painavat heitä niin syvästi, että he naputtelevat 112 (tai 10022) uuteen Nokiaansa päästäkseen keskustelemaan hätäkeskuksen kanssa?
No, esimerkiksi ulko-ovet.

* Hyvin järkevän oloinen, keski-ikäinen mieshlö: "Päivää, saisinko poliisille?" "Tämä on poliisin hätäkeskus, minkälaista asiaa?". "Ahaa, tarvitsisin partion osoitteeseen ****, kiitos". "Mikä siellä on hätänä?". "Olen tässä juuri menossa kauppaan ja minulla on ongelmia ulko-oven kanssa, en saa sitä lukkoon, joten partio saisi tulla tänne vartioimaan asuntoani sillä aikaa kun olen poissa." (.........)

Ja samantyyppinen:

* Nainen soittaa ja kertoo, että on menossa huomenna Turkkiin. Ketään ei jää kotiin vartioimaan asuntoa ja hän on saanut murtouhkauksia. Haluaa, että partio vartioi hänen asuntoaan sen viikon ajan kun hän on poissa.

----
* Mies soittaa ja pyytää palokuntaa paikalle koska kämpän ovi on lukossa ja avaimet ovat sisällä. "Jos palokunta tulis tikkaiden kanssa niin me päästäis kiipeämään ikkunasta sisään." Kerrottu lyhyesti ja ytimekkäästi, ettei onnistu, johon ilmoittaja (varmasti omasta mielestään hyvinkin fiksusti): "saatanan palokunta" ja sulkee puhelimen. Päivystäjä jää häkeltyneenä nauramaan, "mikä hemmetin urpo".

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää tekstiä on aina kiva lukea, ja nyt on löytynyt niin mehevä aihe ettei loppua varmaan ihan heti tule! kolleegani bongasi tämän ja sana leviää nopeasti; susta tulee vielä kuuluisa ;)
Jaksamista ja työn iloa toivottaa kohtalotoverisi

Anonyymi kirjoitti...

Ah. Todella mainiota. Itse pääsen nauttimaan juurikin samaisesta ihanuudesta taas huomenna.

Älyttömän hyvä, kun kirjoitat.

t. luolakollega

Anonyymi kirjoitti...

Aivan loistavaa tekstiä!! Jospa ihmisten silmät alkais pikku hiljaa aueta sille mitä kaikkea uskomatontä tässä työssä saakaan kuunnella... Been there, done that!!:)

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa luettavaa, saa nauraa oikee mahanpohjasta asti, tavallaan tuttua tekstiä, mut mukava lukee sitä näin kollegan kirjoittamana :)))

T: luolamies

päivystäjä kirjoitti...

Mukavaa, että kollegat ovat löytäneet tiensä tänne, ja etten, ainakaan vielä, ole saanut täystyrmäystä teksteilleni, :). Toivottavasti tavan kansalaisetkin pikkuhiljaa ovat täällä urkkimassa ja ihmettelemässä meidän arkipäivää...

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa!!

Sulla on sana tosi hyvin hallussa ja kerrot meidän työstä juuri niin kuin se on! Jatka samaa rataa!

Anonyymi kirjoitti...

Uskaltaako tätä osoitetta antaa tavan kansalaisille. Suuttuvat vielä pahan kerran, kun hätäkeskuksen ihmiset kehtaavat vielä kritisoida heitä ;o)
Mutta KYLLÄ, erittäin miellyttävää luettavaa. Hyvä että näitä tarinoita tulee johonkin kirjoitetussa muodossakin!

Anonyymi kirjoitti...

sorry, mutta linkitän sut blogiini, en meinaa saada nauruani loppumaan :)

päivystäjä kirjoitti...

Ole "Skidi" oikein hyvä, linkitykset ovat tervetulleita. Koska oma laitos ei ole aktiivinen puhelujen sisältöön liittyvissä asioissa, niin jospa edes tämä blogi avaisi joitain silmiä kansalaisten keskuudessa. Tai tämä on erittäin kunnianhimoinen tavoitteeni, ;). (tai sitten ei...)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, tämäkin 12 tuntinen yö sujuu edes vähän iloisemmissa merkeissä.

Luolakonstu

Anonyymi kirjoitti...

Sun tekstit on kivunnut sijalle kaksi blogilistan kuumassa kerhossa. Joten onnea, menestystä ja toivon todella pitkää ikää tälle blogille!!! :o)))

päivystäjä kirjoitti...

Oho, että oikein listasijoitus! Tämäpä on... mukavaa, pitäähän se myöntää, :). Saa nähdä miten kauan jaksan kirjoitella, juttua aina riittää, mutta miten pitkään innostus, aika näyttää. Täytyy myös muistaa olla varovainen, ettei työnantaja (lue: valtio) pistä näppejänsä peliin... Olenhan pikku kapinallinen kertoessani näitä juttuja, ;).

Anonyymi kirjoitti...

Onpas osuvasti kerrottuja tapauksia. Ei ole helppoa sun työ, ei. Muuten, täällä meillä Belgiassa voi oikeasti tilata poliisin loman ajaksi vähän vahtimaan, että talo pysyy paikallaan. Palvelua haluavan täytyy kyllä ilmoittaa asiasta omapoliisille, ei 112:een.

Anonyymi kirjoitti...

Näitä lukiessa tuntuu siltä, että montun väki toimii kiitettävänä paskasuodattimena. Kunnia ja kumarrus teille! Ja osanottoni.

Pärjättän kuitenkin keskenämme...


T: Punaisen vilkkuauton ohjastaja

päivystäjä kirjoitti...

Punaisen vilkkuauton ohjastaja:lle, kyllä kai me loppujen lopuksi aika hyviä seuloja ollaan, vaikkei se välttämättä kentän mielestä olekaan niin, :). Mutta toki sitä paskaa valuu sinne teille asti myös, väistämättä. Joskus enemmän (viikonloput...), joskus vähemmän.

Häkellä ja kentän porukalla pitäisi olla enemmän yhteyttä, vuoroin vieraissa käynti sekä yhteisiä illanviettoja tms, tekisi wonders yhteistyölle. Ymmärrettäisiin toisiamme paremmin, puolin ja toisin.