sunnuntai 23. marraskuuta 2008

myrskyn silmässä

Myrskyn iskiessä on aina mukava olla töissä. Tietää ainakin ettei tankkaa liikaa nestettä ennen vuoroa, ja jos tämä asia silti pääsee unohtumaan, niin pitää katetrointivälineet valmiina takataskussa. Puhelin se soi ja se soi ja se soi soi soi. Siinä vaiheessa kun jononäytön (kyllä, sellainen löytyy, näemme jokaisen jonossa olevan puhelun) luku lähenee viittäkymmentä ei voi muuta kuin nauraa. Mitä siinä ressiä ottamaan kun kuset on jo housuissa.
Myrsky toki aiheuttaa tehtäviä, ihan oikeita sellaisia, aiheellisia soittoja, mutta myös runsaasti näitä täysin käsittämättömiä rimpautuksia:

* "Mikä on kun meiltä meni sähköt?"

* "Miks meillä ei oo sähköjä, Fortumille ei pääse läpi." "Nyt on myrsky ja tämä on täysin väärä paikka kysyä kyseistä asiaa." "Ai teiltä ei saa apua vai, kyllä tämä yhteiskunta on menny huonoon jamaan kun ei edes hätäkeskus auta".

* "Täällä on puu kaatunut pikkutielle". (noin 236. samanlainen puhelu) "Osoite?". "Ei kun mä haluaisin vaan tietää, et maksaako se jos palokunta tulee raivaamaan sen pois, meillä on kyl oma moottorisaha, jolla sen sais pois, mut (tärkeällä äänensävyllä) jos palokunta ei maksa niin se saa tulla hoitamaan." "Hyvä rouva, mikäli teillä on mahdollisuus itse hoitaa puu pois, niin ryhtykää hommiin, puutehtäviä on jonossa yli sata! Ymmärrätte varmaan että sekä hätäkeskus että palokunta ovat tällä hetkellä täysin ylityöllistettyjä." "Niin mut maksaako se jos palokunta tulee?!" (......)

Suuret kiitokset näistä:

* "Tässä oli puu kaatunut, me korjattiin se pois, mut tuohon jäi ikävästi kaapelia roikkumaan, ettei kukaan vaan kompastuisi siihen."

* "Mä ilmoitin aikaisemmin kaatunesta puusta, mut tuossa tuli naapuri moottorisahan kanssa ja raivasi sen pois, teillä on varmaan ihan tarpeeksi tekemistä muutenkin."

Tällaiset ihmiset säilyttävät päivystäjän uskon ihmiskuntaan. Oma-aloitteisuus on häviävä luonnonvara, varsinkin kaupungeissa.

Outoa kyllä, kunnon myräkän riivatessa ei juuri tule sairaankuljetustehtäviä tms. arkipäiväistä. Aivan kuin kukaan ei yhtäkkiä sairastuisi, kaupassa kukaan ei näpistele, kaduilla ei riehuta, juopuneetkin pysyvät sisätiloissa. Tai ehkä ne oikeasti nopeasti apua tarvitsevat vain jäävät jonoon odottamaan, ikuisesti, koska eivät päässeet ajoissa läpi näiden kaatuneiden puiden, sähköhäiriöiden ja lentävien kattojen takia. Tiedä häntä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aiku oikein sydäntä lämmittää tällainen kansalaisten aktiivisuus "Mä ilmoitin aikaisemmin kaatunesta puusta, mut tuossa tuli naapuri moottorisahan kanssa ja raivasi sen pois, teillä on varmaan ihan tarpeeksi tekemistä muutenkin."

vielä kun ne aina muistas ilmottaa hoitaneensa homman itse niin ei tarvis ajella ympäri maakuntaa etsimässä sitä kaatunutta puuta...

Hienoa että saatiin uus hiano ja mielenkiintoinen blogi!!
Elmeri Kiittää ja kuittaa

päivystäjä kirjoitti...

Aivan, mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, kun yksikkö ilmoittaa kohteesta, että homma oli jo hoidettu, potilas oli viety autolla hoitoon tms. Varsinkin kun päivystäjä selkeällä suomenkielellä oli ilmoittanut soittajalle: "uusi soitto mikäli tilanne muuttuu". Silloin lentää ärräpäitä häkessä, kuten varmasti kentälläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Ne potilaan "sairastuu" yhtäkkiä yllättäen muuten heti seuraavana aamuna... olipa meinaa ruuhkaa ton myrskyn jälkeisenä aamuna lanssissa ;)