sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Tarinoita vuoripeikon salista

Tästä se alkaa, päivystäjän vuodatus, testamentti yhteiskunnalle, manifesti kaikille heille, jotka ihmettelevät hätäkeskuksen ruuhkia ja välinpitämätöntä äänensävyä. Ehkä tämä blogi avaa hieman tämän työn todellisuuksia kaikille ulkopuolisille, ehkä tämä voi opettaa jotain yhteiskuntamme uusavuttomuudesta, heitteillejätöistä, ja pohjalla olemisesta kaikille heille, jotka elävät ylväässä tietämättömyydessä. Oikeita onnenhetkiä ei monia ole, vaikka nauru usein raikaakin päivystys-salissa, jossa huumori on saastaista ja liikkuu hyväksytyn rajamailla. Hätäkeskuksen päivystäjinä olemme yksi yhteiskunnan kulmakivistä, yksi sen haamuista, joista ei tiedetä mitään kunnes jokin menee pieleen. Olemme aaveita, näkymättömiä hörhöjä, joiden työtä ei pääse kukaan seuraamaan.

Olen hätäkeskuspäivystäjiä, ja tässä teille minun arkeni murusia.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa! Kerrankin joku, kiitos Päivystäjän, tekee tunnetuksi meidän peikkojen (=päivystäjien) raskasta työtä "Luolassa". Ja kaikki nuo jutut, ne on NIIN totta!

Ja tuo "vuoripeikon sali" on kuvaava, vaikkei meidän sali olekaan luolan tavoin maan alla kuin osittain. (Vai tarkoitatko vuoripeikolla meidän iso-peikkoa? You know who I mean...) Tunnelmaltaan sali on kuitenkin luolamainen, varsinkin yövuorossa. Synkkä ja pimeä, mutta sitä valaistaan erittäin mustalla, ruokottomalla huumorilla.

Tiedän sinulla olevan hihassasi monta mehukasta juttua. Jatka samaan malliin. Ehkä tavan kansalaiset oppivat jossain vaiheessa, miten toimia kun soittaa hätänumeroon, ettei peikot suutu. Se ei ole mukavaa katseltavaa eikä kuunneltavaa...

päivystäjä kirjoitti...

Siitä tämä blogikirjoitus lähtikin liikkeelle, epätoivoisena yrityksenä saada edes pari ihmistä tajuamaan ettei me ihan huvin vuoksi olla vastaamatta jalat pöydällä kun he suutuspäissään odottavat jonossa. Täytyy vaan yrittää välillä muistaa laittaa niitä hyviäkin keikkoja ja juttuja, ettei ihmisille jää sellaista kuvaa, että päivystäjät ovat vittumaisia nautoja, jotka saavat orgasmeja muiden kärsimyksistä. Tai ehkä olemmekin juuri sellaisia... ainakin ajoittain.

Anonyymi kirjoitti...

HIENOA!

Taidan tuntea nuo jutut ja sinut, mutta toisaalta niitä ja kaltaisiasi on jokaisessa valtakunnan Häkesalissa.

Käydään taas aamuyöllä kahvilla maailmaa parantamassa ja yritetään selvitä työvuorot kunnialla...

Tv: Palokonstaapeli

Anonyymi kirjoitti...

mahtava blogi :D!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtavaa, suurkiitos tästä avartavasta blogista.

Anonyymi kirjoitti...

Tänne sivuille olisi hyvä saada käviä laskuri. Luulen että nämä sivut saavat huikean suosion, kun ihmiset tajuavat minkälaista on istua luolassa luuri korvalla ja minkälaisia puheluita saliin tulee.

päivystäjä kirjoitti...

Viimeisin Anonyymi: itse asiassa laskuri pyörii koko ajan. En tiedä miten luotettava se on, mutta antaa ainakin osviittaa. Ihan kiva lukema siinä on... :).

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä blogista myös. En tiedä pysynkö pitempiaikaisena lukijana, mutta kovin on valaisevaa luettavaa tämmöisenä rivikansalaisena. Olen itse soittanut hätäpuhelun kolme kertaa ja niinä kertoina kaikki meni ihan hyvin. Hmm, yhdellä kerralla niistä puheluun vastaaminen kesti jonkin aikaa joka silloin hämmensi, mutta näitä juttuja lukeneena asia on paljon ymmärrettävämpi.

Tässä tulee kovasti mieleen että selkeistä pilapuheluista ja muista asiattomuuksista pitäisi olla ainakin 50e sakko tai muu kulu, samaan tapaan kuin numerotiedustelukin maksaa. Ja että kun tämmöisiä puheluita on näin paljon, niin näitäkö varten sitten tarvitaan lisää päivystäjiä kun nykyiset ei riitä? Jos hätäkeskuksen toiminnasta ja palvelun laadusta hätätilanteissa on huolissaan, minusta vaikuttaisi että tässä olisi ykkösongelma selvitettäväksi.

Tietysti en tiedä onko se oikein että tyhmyydestä (kirjaimellisesti) sakottaisi, ne puhelut ei välttämättä vähenisi, mutta ainakin selkeästi ilkivalta-tyyliset jutut voisivat karsiutua.

Anonyymi kirjoitti...

Taidan itse karsia ainakin yhden mahdollisen ammatin tämän blogin luettuani =D Viihdyttävää luettavaa kieltämättä =)
En sitten tiedä onko se ambulanssikuskin homma sen kehuttavampaa kun joudumme kuitenkin näiden uusavuttomien ja hörhöjen kanssa tekemisiin kasvotusten.
Kaikenmaailman turhia keikkoja tulee lävitte vaikka uskon, että tietojen ja tapahtumien selvittäminen voi joskus olla vaikeaa. Pari päivää sitten tuli keikka "sekaisin alkoholista" Mitä vittua, ei kai?!
Mutta pitkää pinnaa teille me koitetaan kärvistellä täällä toisessa päässä näiden typerien soittojen kanssa =)

Anonyymi kirjoitti...

lukasin yheltä istumalta blogin läpi, nyt odotellen innolla uusia juttuja. ja kyllä, se tunne vahvistuu koko ajan, suurin osa ihmisistä on TÄYSIN IDIOOTTEJA.

Sandra

Anonyymi kirjoitti...

mahtava kuulla vihdoinkin millaista on häke -päivystäjällä työelämä(käsittäen kaikki hätäkeskukset). Niin ja kiitokseni hyvästä karsinnasta. Säästätte meidän kentällä työskentelevien hermoja hyvin HYVIN paljon...

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kommentti on varmasti yhtä turha, kuin useimmat kertomistasi puheluista, mutta kylläpä säikähdin, kun anonyymin (13. joulukuuta 2008 0:33) kommentti voisi olla melkein minun kirjoittamani, nimeä myöten... :D Mutta joka tapauksessa, mielenkiintoinen blogi, tätä seuraan jatkossasin!

Kilpikonna kirjoitti...

Hienoja kirjoituksia. Kiitoksia.